9.5
Bel ons op:
058 - 2130 180
0
9.5
Mijn bewaarmap
Map legen
Bewaar deze monumenten voor later

De monumenten in uw bewaarmap zijn slechts tijdelijk opgeslagen. Wilt u de monumenten later weer bekijken of delen met familie en vrienden, maak dan uw keuze hieronder. Direct een afspraak maken kan ook.

Delen via Whatsapp Direct afspraak maken
Zoek

Islamitische grafsteen

Een tastbare herinnering voor eeuwig

Binnen het Islamitische geloof is het misschien wel de belangrijkste traditie: eeuwige grafrust. Doordat het aantal begraafplaatsen voor islamitische grafmonumenten sinds de afgelopen jaren toeneemt, krijgen moslims steeds vaker de mogelijkheid om hun dierbaren in Nederland een eeuwige rustplaats te geven. Wij van Hutting Natuursteen zijn op de hoogte van de islamitische tradities en helpen u graag met de keuze van een grafmonument.

Een grafsteen die past bij uw cultuur en tradities

Na het overlijden van een dierbare, wacht u de belangrijke en misschien ook moeilijke taak na te denken over de vormgeving van het graf. Dankzij onze jarenlange ervaring, weten we exact hoe we mooie herinneringen op een waardige manier kunnen vertalen naar een grafmonument. Iedereen op een islamitische begraafplaats wordt op dezelfde manier begraven; er wordt geen onderscheid gemaakt in rang of stand. Over het algemeen zijn Islamitische graven dan ook simpel en sober. Afhankelijk van de geloofsovertuiging, wordt soms afgeweken van de traditionele richtlijnen en gekozen voor versieringen of ornamenten. Of u nu kiest voor een ingetogen monument of voor een meer uitbundige steen, wij kijken samen met u naar de oplossing die het best past bij uw cultuur en tradities. In onze eigen werkplaats bewerken we natuursteen op zo’n manier dat het exact aansluit bij uw wensen.

In woorden gevangen

Dat een mooie tekst op een grafmonument van groot belang is, weten wij bij Hutting Natuursteen als geen ander. Op een traditionele sobere grafstenen wordt over het algemeen geen vers uit de Koran geplaatst. Enkel een markering, zodat familieleden weten waar hun dierbare begraven ligt. Ook hiervan kan in sommige gevallen afgeweken worden. Wij zijn bekend met verschillende schriften in het Arabisch, Turks en Farsi en bieden u de mogelijkheid zowel een simpele gravering als een persoonlijke Arabische tekst of Koranvers te laten graveren. Wij kunnen u een groot aantal voorbeelden laten zien, maar uiteraard kunt u ook uw eigen tekst aanleveren.

Onze showroom

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij nodigen u graag uit in onze showroom om ons aanbod Islamitische grafstenen te bekijken en u te informeren over de verschillende materialen, afwerkingen en inscripties. Neem contact met ons op of bekijk ons assortiment islamitische grafstenen.

Contactformulier


Hutting Natuursteen
4
Generaties ervaring
500+
Monumenten in onze showroom
9,3
Gemiddelde cijfer op Kiyoh
Brochure aanvragen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terugbelverzoek

Plan een bezoek
  • DD slash MM slash JJJJ
  • U ontvangt spoedig bericht of de gewenste dag/tijd beschikbaar is.