9.4
Bel ons op:
058 - 2130 180
0
9.4
Mijn bewaarmap
Map legen
Bewaar deze monumenten voor later

De monumenten in uw bewaarmap zijn slechts tijdelijk opgeslagen. Wilt u de monumenten later weer bekijken of delen met familie en vrienden, maak dan uw keuze hieronder. Direct een afspraak maken kan ook.

Delen via Whatsapp Direct afspraak maken
Zoek

Grafsteen kopen

Een grafsteen die voldoet aan uw wensen

Een grafsteen siert de laatste rustplaats van uw dierbare. Het is een plek waarnaar u terugkeert om te herinneren. Daarom begrijpen wij dat een grafsteen kopen een emotioneel proces kan zijn. 

Het is belangrijk dat het monument past bij uw dierbare en diens leven spiegelt. Maar het kan best lastig zijn te kiezen uit de vele mogelijkheden van soorten materialen zoals steen, glas en RVS en de verschillende vormen en afwerkingen. Daarom staan onze deskundige adviseurs voor u klaar met een luisterend oor. Samen komen we tot een monument dat het leven van uw dierbare eer aandoet. 

Grafsteen kopen? Hoe werkt de aankoop van een grafsteen?

Bij het aanschaffen van een grafsteen helpen wij u van A tot Z, van de oriënterende fase tot het plaatsen van de grafsteen. Zo’n proces verloopt als volgt: 

Stap 1. Oriëntatie en informatie

Eerst oriënteert u zich op de mogelijkheden. Dat kunt u zelf doen, online op onze website, samen met ons tijdens een gesprek bij u thuis, of u kunt bij ons langskomen. Gezamenlijk kunnen we de verschillende mogelijkheden bekijken in onze toonzaal en/of onze monumententuin, waar ruim 500 monumenten worden getoond. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden.

Stap 2. Een grafsteen of ontwerp kiezen

Wellicht komt u een monument tegen dat u passend vindt zoals het is, een monument dat gewoonweg klopt. Maar het is ook mogelijk dat u iets anders voor ogen heeft. Wellicht wilt u bepaalde kleuren en vormen met elkaar combineren die u niet tegen bent gekomen. Dat is geen enkel probleem, onze ervaren adviseurs creëren het monument dat u voor ogen heeft. Daarnaast is het mogelijk om de grafsteen te graveren of te etsen met een persoonlijke boodschap of illustratie.

Stap 3. De productie en belettering van de grafsteen

Als de keuze voor een grafsteen gemaakt is, gaan wij aan de slag. Wij verzorgen de benodigde materialen en nemen het ontwerp in productie. Iedere grafsteen heeft een eigen, persoonlijk verhaal.

Tijdens het productieproces ontvangt u van ons een lay-out-voorstel met daarop de opgegeven namen, data, tekst en eventuele illustraties die op het monument kunnen worden aangebracht. Na uw akkoord voor de lay-out worden die werkzaamheden ingepland.

Stap 4. De grafsteen plaatsen

Zodra de grafsteen gereed is, plannen wij het monument in voor plaatsing op de begraafplaats. Nadat het monument geplaatst is, brengen wij u daarvan op de hoogte.

Onderhouden van de grafsteen

U wilt dat de grafsteen mooi blijft, een waardige plek om naar terug te keren om uw dierbare te herinneren. Wellicht bent u vaak in de gelegenheid om langs te gaan en kunt u het monument dan ook onderhouden, door bijvoorbeeld vuil en blad te verwijderen.
Indien u niet de mogelijkheid heeft om het graf te onderhouden, helpen wij u daar graag bij middels onze restauratie en onderhoud. We verwijderen vuil en blad, verhelpen en voorkomen verzakkingen en werken verkleuringen en graveringen bij waar nodig. Bovendien ontvangt u bij een nieuwe grafsteen altijd, afhankelijk van het materiaal van de grafsteen, 15 tot 25 jaar garantie.

Wat kost een grafsteen?

Wanneer u een grafsteen wilt kopen, wilt u ook weten waar u aan toe bent op financieel gebied. Er is een ruime keuze in verschillende prijsklassen;

Grafsteen Grafbedekking Kosten
Enkele grafsteen Zonder grafbedekking Vanaf ca. €1.500,-
Enkele grafsteen Met grafbedekking Vanaf ca. €2.500,-
Dubbele grafsteen Zonder grafbedekking Vanaf ca. €2.000,-
Dubbele grafsteen Met grafbedekking Vanaf ca. €3.500,-

De prijzen zijn afhankelijk van de grootte, de gekozen materialen en eventuele aanvullende onderdelen, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van een afbeelding/foto.
Aan de hand van uw wensen en budget kijkt Hutting Natuursteen graag samen met u naar een passend monument.

Soorten grafstenen

Hutting Natuursteen heeft een compleet aanbod aan grafstenen. Wij bieden zowel enkele als dubbele grafstenen aan. Bij ons bent u volledig vrij in het zelf samenstellen van een grafsteen. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf een keuze maken uit het materiaal. Te denken valt hierbij aan een grafsteen van RVS, cortenstaal, glas, natuursteen, versteend hout, keien en ruwe stenen, of een combinatie van verschillende materialen. Welke materiaalkeuze u ook maakt, elk type materiaal heeft zijn eigen bijzondere en karakteristieke eigenschappen. Wij geven u graag advies om een passende keuze te maken.

Hulp bij het kopen van een grafsteen

Er komt veel kijken bij het kiezen van een grafsteen. Daarom staat ons team voor u klaar en adviseren wij u graag bij de keuze wanneer u een grafsteen koopt.
We luisteren naar uw wensen, de wensen van de overledene, en zorgen zo samen voor een waardig monument dat past bij uw dierbare. 

Voor het maken van een afspraak, bij u thuis, of bij ons, kunt u contact met ons opnemen via 058 – 2130 180, of via onze website. Wij zijn ook altijd bereikbaar voor vragen en advies. Wilt u liever direct langskomen? Onze vestiging in Leeuwarden is maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 – 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 – 16:00 uur.

FAQ

Heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wellicht kunnen we uw vraag hieronder al beantwoorden.

Kan ik een grafsteen in termijnen betalen?

Ja, over het algemeen is het mogelijk om een grafsteen in termijnen te betalen.

Hoe bestel ik een grafsteen?

Heeft u een grafsteen gevonden die past bij uw dierbare, of heeft u een ontwerp in gedachten? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Hoe kom ik tot een passende tekst op een grafsteen?

Op een grafsteen kunt u elke gewenste tekst laten zetten. Denk aan een quote, wens of gebed. Meer daarover leest u hier.

Wanneer wordt de grafsteen geplaatst?

Vanaf ongeveer zes maanden na de begrafenis kan de grafsteen geplaatst worden. De grond klinkt nog in, en zo wordt verzakking van het monument voorkomen.

Wanneer kan ik een grafsteen uitzoeken?

U kunt een grafsteen uitzoeken wanneer u daar aan toe bent. Let wel, een grafsteen kan pas zes maanden na de begrafenis geplaatst worden. Zo wordt verzakking van het monument voorkomen. De gemiddelde levertijd van een nieuwe grafsteen varieert van ca. 2 tot 6 maanden.

Neem een kijkje binnen ons bedrijf
Hutting Natuursteen
Hutting Natuursteen
4
Generaties ervaring
500+
Monumenten in onze showroom
9,3
Gemiddelde cijfer op Kiyoh
Brochure aanvragen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terugbelverzoek

Plan een bezoek
  • DD slash MM slash JJJJ
  • U ontvangt spoedig bericht of de gewenste dag/tijd beschikbaar is.