Klantenservice
Hutting Klantenservice
Alle vragen zijn welkom
058 - 2130 180
Mijn bewaarmap
Mijn bewaarmap
Map legen
Bewaar deze monumenten voor later

De monumenten in uw bewaarmap zijn slechts tijdelijk opgeslagen. Wilt u de monumenten later weer bekijken of delen met familie en vrienden, maak dan uw keuze hieronder. Direct een afspraak maken kan ook.

Delen via Whatsapp Direct afspraak maken
Zoek
Uitstekende service
+ lange garantie
Eigen steenhouwerij
met gekwalificeerde vakmensen
Meer dan 90 jaar ervaring
al 4 generaties lang
Het grootste aanbod
ruim 500 monumenten getoond
HALLUM – Restauratie grafmonument
HALLUM – Restauratie grafmonument
HALLUM – Restauratie grafmonument
HALLUM – Restauratie grafmonument
HALLUM – Restauratie grafmonument
HALLUM – Restauratie grafmonument
HALLUM – Restauratie grafmonument

HALLUM – Restauratie grafmonument

In Hallum hebben wij op de begraafplaats enkele tientallen historische grafstenen volledig mogen restaureren. De opdracht varieerde van het schoonmaken en recht zetten van grafstenen tot het uitvoeren van een totale restauratie ervan.

Het grote monument van de familie “du Tour van Bellinchave” is bijvoorbeeld volledig ontmanteld, geheel gerestaureerd en opnieuw opgebouwd. Een mooie opdracht waar zowel wij als het kerkbestuur van Hallum erg veel aandacht aan heeft besteed. Hieronder de omschrijving van alle uitgevoerd werkzaamheden:

- Het historische hek is voorzichtig gedemonteerd en meegenomen door een siersmid.
- De smid heeft het hek volledig gerestaureerd met de opdracht om zoveel mogelijk van het originele hek te behouden.
- Er zijn nieuwe stukken ingezet en bijgewerkt. Na het herstellen van het hek is het volledig voorzien van een nieuwe poedercoat.


De bestaande Belgisch Hardstenen grafzerken zijn door ons gedemonteerd en meegenomen naar de werkplaats in Leeuwarden. Aldaar zijn de breuken hersteld en zijn de teksten en ornamenten op de grafzerken nieuw opgeschilderd.

Ter plaatse hebben wij op de begraafplaats een dubbeldiepe knekelkelder geleverd en geplaatst. De kelder hebben wij in een nieuw fundament gestort zodat het gehele monument en de kelder goed met elkaar verbonden is. Op deze nieuwe gewapende fundatieplaat hebben wij de gerestaureerde grafzerken geplaatst zodat ze een goede stabiele basis hebben.

Om de grafzerken hebben wij een royale Belgisch Hardstenen omranding geplaatst waarop het gerestaureerde hek geplaatst is. De eerste drie foto's zijn voor de werkzaamheden en de volgende vijf foto's zijn na de werkzaamheden.

Offerte aanvraag
Recensies

Van begin proces, met ontwerp en alle mogelijkheden, perfect geregeld. Mooi eindresultaat. Soepelheid in de planning om een geschikte tijd voor de bijzetting te vinden (09-06-2020)

Thijs uit
Hurdegarijp

Het grafmonument is erg mooi geworden, en heeft ook de goedkeuring van mijn familie die mij heeft bijgestaan. (05-05-2020)

Jikke uit
Balk

Hutting steenhouwerij is een bedrijf met een uitstekende dienstverlening zowel vanuit het bedrijf als op de begraafplaats. Zij laten de begraafplaats altijd prima verzorgd achter.

Sierk uit
Ryptsjerk
Hutting Natuursteen
4
Generaties ervaring
500+
Monumenten in onze showroom
9,5
Gemiddelde cijfer op Kiyoh
Brochure aanvragen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terugbelverzoek

Plan een bezoek
  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ