9.5
Bel ons op:
058 - 2130 180
0
9.5
Mijn bewaarmap
Map legen
Bewaar deze monumenten voor later

De monumenten in uw bewaarmap zijn slechts tijdelijk opgeslagen. Wilt u de monumenten later weer bekijken of delen met familie en vrienden, maak dan uw keuze hieronder. Direct een afspraak maken kan ook.

Delen via Whatsapp Direct afspraak maken
Zoek
Terug naar overzicht

HALLUM – Restauratie grafmonument

Product omschrijving

In Hallum hebben wij op de begraafplaats enkele tientallen historische grafstenen volledig mogen restaureren. De opdracht varieerde van het schoonmaken en recht zetten van grafstenen tot het uitvoeren van een totale restauratie ervan.

Het grote monument van de familie “du Tour van Bellinchave” is bijvoorbeeld volledig ontmanteld, geheel gerestaureerd en opnieuw opgebouwd. Een mooie opdracht waar zowel wij als het kerkbestuur van Hallum erg veel aandacht aan heeft besteed. Hieronder de omschrijving van alle uitgevoerd werkzaamheden:

- Het historische hek is voorzichtig gedemonteerd en meegenomen door een siersmid.
- De smid heeft het hek volledig gerestaureerd met de opdracht om zoveel mogelijk van het originele hek te behouden.
- Er zijn nieuwe stukken ingezet en bijgewerkt. Na het herstellen van het hek is het volledig voorzien van een nieuwe poedercoat.


De bestaande Belgisch Hardstenen grafzerken zijn door ons gedemonteerd en meegenomen naar de werkplaats in Leeuwarden. Aldaar zijn de breuken hersteld en zijn de teksten en ornamenten op de grafzerken nieuw opgeschilderd.

Ter plaatse hebben wij op de begraafplaats een dubbeldiepe knekelkelder geleverd en geplaatst. De kelder hebben wij in een nieuw fundament gestort zodat het gehele monument en de kelder goed met elkaar verbonden is. Op deze nieuwe gewapende fundatieplaat hebben wij de gerestaureerde grafzerken geplaatst zodat ze een goede stabiele basis hebben.

Om de grafzerken hebben wij een royale Belgisch Hardstenen omranding geplaatst waarop het gerestaureerde hek geplaatst is. De eerste drie foto's zijn voor de werkzaamheden en de volgende vijf foto's zijn na de werkzaamheden.

Offerte aanvraag

Recensies

Rutger uit, Franeker

Net bedrijf, goede service, prachtig eindresultaat, vakmanschap! (10-5-2023)

W. uit, Leeuwarden

Er is goed meegedacht bij de vormgeving/aanpassing van het bestaande grafmonument.
Vervolgens is het werk keurig en conform de offerte uitgevoerd; de bestaande en nieuwe onderdelen zijn haast niet van elkaar te onderscheiden! (31-3-2023)

Hutting natuursteen levert natuursteen voor de interieurbouw. Bijvoorbeeld aanrechtbladen, vensterbanken en dorpels. Maar ook vloertegels en wandtegels. Dit kunnen we volledig op maat doen. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Hutting Natuursteen
4
Generaties ervaring
500+
Monumenten in onze showroom
9,3
Gemiddelde cijfer op Kiyoh
Brochure aanvragen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terugbelverzoek

Plan een bezoek
  • DD slash MM slash JJJJ