9,1
Bel ons op:
058 - 2130 180
0
Mijn bewaarmap
Map legen
Bewaar deze monumenten voor later

De monumenten in uw bewaarmap zijn slechts tijdelijk opgeslagen. Wilt u de monumenten later weer bekijken of delen met familie en vrienden, maak dan uw keuze hieronder. Direct een afspraak maken kan ook.

Delen via Whatsapp Direct afspraak maken
Zoek

Grafstenen in Friesland

Van een schuurtje tot een begrip

Vier generaties Hutting hebben Hutting Natuursteen gemaakt wat het vandaag is. Waar het bedrijf ooit begon in een klein schuurtje in de binnenstad van Leeuwarden, is het vandaag de dag veel meer dan dat. Zo vindt u onze showrooms tegenwoordig in Leeuwarden en Zwaagwesteinde, en zijn we een begrip in de provincie Friesland en de rest van Nederland.

De familie Hutting

Het verhaal van Hutting Natuursteen begint in 1930, toen Harmannus Hutting vanuit een schuurtje in Leeuwarden startte met het vervaardigen van grafstenen en marmeren schoorsteenmantels. Zijn zoon Kornelis Hutting nam, na het vroegtijdige overlijden van Harmannus, de zaak als kostwinner over. Hij zette het bedrijf succesvol voort en liet een nieuwe werkplaats aan de Toutenburgerstraat bouwen, waar hij ook natuurstenen vloeren en openhaarden aan het assortiment toevoegde. En daar stopte het succes niet, want al gauw barstte ook daar het bedrijf uit z’n voegen. In 1978 werd daarom een van de huidige locaties aan de Archimedesweg geopend. Doordat Kornelis kampte met gezondheidsklachten, nam zoon Harry het over. Hij richtte zich volledig op één specialisme: grafmonumenten. Onder zijn leiding groeide Hutting Natuursteen uit tot een van de meest toonaangevende producenten van grafmonumenten in Friesland en heel Nederland. Begin 2011 stopte Harry en vertrouwde hij het bedrijf toe aan zijn zoon Max, die de expertise van al die generaties tot de dag van vandaag doorzet.

Decennia ervaring

Dankzij die jarenlange (bijna 100 jaar van vader op zoon) ervaring in Friesland en de rest van Nederland, kunnen we u ongetwijfeld helpen met het vinden van een grafmonument die precies past bij uw dierbare. Zo bieden we we u een ruim assortiment, waarvan natuursteen slechts het begin is. Hout, glas, RVS en cortenstaal behoren ook tot de mogelijkheden. Net als een eigen ontwerp met een speciale afwerking. Denk bijvoorbeeld aan zandstralen of een lasergravure. Wat uw wens ook is, wij vervaardigen uw grafmonument met veel liefde en vakmanschap. Zo kunt u op een waardige manier afscheid nemen van uw geliefde.

Alle mogelijkheden

Bent u geïnteresseerd? Wij nodigen u graag uit in onze showroom om ons aanbod grafmonumenten te bekijken en samen door te nemen wat alle mogelijkheden zijn. We zien u graag verschijnen in een van onze showrooms in Leeuwarden of Zwaagwesteinde. Neem contact met ons op of bekijk ons assortiment online.

Contactformulier

Hutting Natuursteen
4
Generaties ervaring
500+
Monumenten in onze showroom
9,3
Gemiddelde cijfer op Kiyoh
Brochure aanvragen
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Terugbelverzoek

Plan een bezoek
  • DD dash MM dash YYYY